Website Builder

Vad är Off-Page SEO

När du utför Off-Page SEO jobbar du utifrån och in

Detta är Off-Page SEO

Allt on Off-Page SEO
Off-Page SEO är allt det som handlar om alla de saker du kan göra som händer utanför en sida på nätet, för att tillföra denna ökat kraft för att öka dess syn- och sökbarhet på nätet. De operationer som ingår i Off-Page SEO är Länkbygge och skapandet av satellitsidor som tillför din huvudsidas kraft på Internet att bli mera omtyckt i sökmotorerna så att detta leder till högre resultat och placeringar i sökmotorernas serp (sökresutaten baserade på valda keywords och sökfraser). När det gäller Off-Page SEO så är detta ett senare steg inom sökmotoroptimering och detta koncentreras i huvudsak till att enbart gälla den ledande sökmotorn Google.

Det är många som tänker fel när det kommer till Off-Page SEO och tror att detta har med marknadsföring och annonsering att göra. Detta är inte helt galet men här kommer det fortfarande att hamna inom området sökmotoroptimering och inte inom det som handlar om sökmotormarknadsföring. Trots detta så är Off-Page SEO en form av marknadsföring men det handlar fortfarande om att marknadsföra sig på nätet genom att själv skapa den kraft som tillförs en hemsida i form av att bygga länkar från andra kraftfulla sidor på nätet samtidigt som det också kan skapas så kallade satellitsidor under andra URL, som innehåller relevant information och länkar till din huvudsida.

Att arbeta med länkbygge


Den som tar sig an att jobba med det som kallas för länkbygge ägnar sig åt Off-Page SEO. Här är det då viktigt att ha de SEO-verktyg som krävs för att det ska resultera i så effektiva länkar som möjligt. I det fallet handlar det då om verktyg som kallas för Backlink Builder och Backlink Checker. Dessa verktyg finns att finna i specialiserade plattformar som enbart bygger på att arbeta med denna del av sökmotoroptimering, eller så finner du även dessa i de kompletta plattformarna som ger dig alla de olika SEO-verktygen som krävs för att placera din information och hemsida högt i sökmotorernas resultat.


När du jobbar med sökmotoroptimering i form av länkbygge från andra sidor på nätet, är det viktigt att du känner till och följer Google´s regler gällande detta. Här kommer det i huvudsak att vara algoritmen Google Penguin som kontrollerar att du följer uppsatta regler för denna typ av sökmotoroptimering. I det fallet handlar det om kvalitet före kvantitet. Detta betyder att du måste veta att du sidor du länkar från har ett gott rykte, mycket trafik och höga placeringar i sökresultaten. De ska också för att uppnå optimalt resultat innehålla relevant information som kan associeras med din egen nisch på nätet.


Att använda länkar felaktig i form av farliga, värdelösa eller för många svaga länkar, löper stor risk att leda till negativa effekter i din sökmotoroptimering. Detta med anledning av att du löper risk att klassas som mottagare av spam-länkar, vilket kommer att straffas av Google Penguin. Detta straff kan leda till lägre resultat i sökmotorerna upp till att vara så allvarliga att din hemsida avregistreras för Google´s sökregister.

Viktigast när du jobbar med Länkbygge

• Tänk alltid på att det är värdefullare och säkrare med en kraftig länk än 100 svaga länkar

• Använd ett bra och professionellt SEO-verktyg som ger dig all den informationen du behöver för att utföra detta arbete på ett målinriktat sätt

• Var noga med att följa reglerna i Google Penguin så du inte straffas av sökmotorn

Allt on länkbygge

Att arbeta med satellitsidor


När du har kommit så långt inom sökmotoroptimering att du jobbar med länkbygge och satellitsidor, så kommer detta betyda att du redan har en relativt bra position i sökmotorernas sökresultat. Anledningen att du jobbar med detta är att du vill ha högre placeringar samtidigt som du också hela tiden vill vara steget föra dina konkurrenter, så att du också blir den som hela tiden behåller de placeringar du har i sökresultaten på dina valda keywords.


När du skapar satellitsidor är det viktigt att använda sig av nya URL/domännamn, då detta är essentiellt för att sökmotorn ska förstå att det är en fristående hemsida som berättar om och beskriver vad som finns på din huvudsida. Dessa satellitsidor kan skapas för att vara informativa eller för att vara säljande. Hur de än skapas är det viktigt att dessa också alltid genomgår alla de andra stegen inom SEO som din huvudsida redan gjord för att gillas av sökmotorerna.


Det viktiga med dina satellitsidor är att de innehåller relevant information som har stark anknytning till den information som finns på din huvudsida. Du kommer dock inte att få kopiera innehållet, kopiera annat innehåll på nätet eller vara den som på något sätt skriver slarvigt, tappar relevansen eller inte är unik med ditt innehåll på dessa sidor. Det är också mycket viktigt att hålla sig till reglerna då det handlar om antalet ankarlänkar, antalet nyckelord i dessa och hur de ska utformas på ett professionellt sätt.


Viktigast när du jobbar med Satellitsidor

• Tänka alltid på att kontrollera så att ankartexter och länkar inte överoptimerats för att uppnå bästa resultat och länkkraft

• Att det i detta fall är mycket viktigt att ha en stark anknytning rörande innehållet på sidan så att denna på bästa sätt anknyter till din huvudsida

• Tänk på att detta kan vara den perfekta vägen att gå för att också marknadsföra produkter och tjänster som finns på din huvudsida

anatomi rörande satellitsidor