LongTailPro

Long Tail Pro är ett verktyg för sökmotoroptimering som hjälper dig hitta de bästa nyckelorden att skapa content kring.

30% rabatt

Varför Long Tail Pro?

Begreppet "long tail" kommer ursprungligen från idén att en webbplats kan få en avsevärd andel av sina besökare genom längre sökfraser, inte bara enstaka nyckelord. Tack vare Long Tail Pro kan du få trafik via sökfraser som det kan vara svårt att komma på själv.

På senare tid har Long Tail Pro utvecklats till ett ännu mer komplett SEO-verktyg. Med denna programvara kan du även spionera på dina konkurrenter, analysera en webbplats länkprofil och hålla koll på webbsidans ranking för olika nyckelord.

Long Tail Pro SEO-verktyg
Rank tracking

En gratis extrafunktion

Content

Pionjär inom long tail-sökfraser

Länkbygge

Hitta nya länkar

Extra funktioner

Analys av topp 10 i Google

Stöd för SEO-agenturer

Bara visst stöd

Pris: Ett av de mest prisvärda SEO program som finns

Long Tail Pro är sedan det byggdes ut med fler funktioner som länkanalys och rank tracker ett av det absolut prisvärdaste SEO-programmen på marknaden.

Den främsta skillnaden mellan Starter och Pro är antalet nyckelordssökningar som kan göras per dygn: 800 vs 2500 stycken. Dessutom saknar Starter länkanalys. Utöver detta har Pro ett system med mallar som gör att du snabbare kan skapa rutiner i din nyckelordsplanering. För byråer är gränserna mer generösa.

Vill du använda programmets inbyggda rank tracker skulle vi också rekommendera att du väljer Pro-paketet eftersom man inte kommer så långt med de 30 nyckelord att följa som ingår i Starter. Är det nyckelordsanalys som är ditt främsta mål med Long Tail Pro kommer du långt med Starter-paketet.

25

Starter

Se komplett jämförelse på Long Tail Pros hemsida30% rabatt

45

Pro

Se komplett jämförelse på Long Tail Pros hemsida30% rabatt

98

Agency

Se komplett jämförelse på Long Tail Pros hemsida30% rabatt

Content: Pionjär inom long tail-sökfraser

Long Tail Pros absolut starkaste sida är dess funktion för att hitta relevanta sökord. Visst, det går att använda gratis program och tjänster för att få förslag på nyckelord men de kommer inte i närheten av vad Long Tail Pro kan plocka fram. Nyckelordsanalysen är så skarp att den mycket väl kan mäta sig med SEO-program som är många gånger dyrare, som exempelvis Ahrefs.

Principen bakom Long Tail Pro är att en stor del av trafiken till en webbplats kommer från nyckelord som textförfattaren kanske inte kommer på själv i första taget. Om du till exempel skriver en artikel om fotografi kommer det att vara nästan omöjligt att ranka på nyckelordet "fotografi" på grund av konkurrensen. Då är det mycket lättare att ranka på söktermer som exempelvis "kreativ fotografi" eller "gyllene snittet fotografi", bara för att nämna ett par exempel. Artikeln kan ändå handla om fotografi men du kan få trafik genom att beröra olika väl valda underkategorier.

När du använder Long Tail Pro anger du ett eller flera så kallade "seed keywords", nyckelord som programmet utgår från. Därefter letar det upp angränsande nyckelord och sökfraser i Google Ads planeringsverktyg. Programmet kan spotta ut upp till 400 kombinationer på några sekunder!

Därefter får du se en lista på alla nyckelord som programmet hittat. Här visas bland annat följande data:

 • Nyckelord: Olika nyckelord och long tail-sökfraser som hör ihop med de nyckelord som du angivit.
 • Nyckelordets svårighetsgrad: Alla nyckelord graderas på en skala från 0 till 100 efter hur svårt det är att uppnå en god ranking i Google. Nyckelord som markerats med grön färg anses vara lätta att ranka på. Nyckelord i gul färg är halvsvåra att ranka på och om de är markerade i grå färg anses det lönlöst att ens försöka.
 • Volym: Ungefärligt antal sökningar i Google per månad.
 • Bud: Hur mycket ett klick i Googles annonser kostar i snitt (ett riktmärke för hur lönsamt ett nyckelord är att ranka på).
 • Konkurrens: Vilken konkurrens det är i budgivningen i Google Ads.
 • Ord: Antalet ord i sökfrasen
 • Rank Value: Hur mycket pengar programmet beräknar att du kan tjäna via annonser och affiliate ifall du rankar på plats ett i Google.
 • Språk
 • Land

Du får snabbt en god överblick över vilka möjligheter som finns inom ett visst område. Med hjälp av listan kan du hitta idéer till artiklar eller annat innehåll att skriva. Dessutom får du tips på vilka olika sökfraser du kan baka in i en och samma text för att maximera chanserna att ranka högt i Google.

En relativt ny funktion i Long Tail Pro gör det möjligt att ta reda på vilka nyckelord som konkurrerande webbplatser lyckats bra med. Perfekt som inspiration för att skapa eget content som kommer att gillas av Google!

Nyckelordsverktyget innehåller ytterligare en funktion: att analysera egna nyckelord. Genom att klistra in en egen lista med upp till 200 nyckelord får du snabbt svar på vilka av nyckelorden det är värt att satsa mer på när du skapar innehåll på din sajt.

Rank tracking: En gratis extrafunktion

Long Tail Pro är ursprungligen ingen rank tracker men på senare tid har man utvecklat en sådan som du får "på köpet". Det är i varje fall så man valt att marknadsföra denna funktion.

Databasen uppdateras dagligen och du kan lägga in obegränsat antal domäner. Det finns många mer avancerade rank trackers på marknaden men de kostar också en hel del. De funktioner som ingår i Long Tail Pro lär räcka för de flestas behov, i varje fall i Pro-paketet där du kan följa upp till 200 nyckelord.

Länkbygge: Hitta nya länkar

I programpaketet Long Tail Pro finns en funktion för att visa vilka länkar som en viss webbplats har. Det är användbart ifall du vill hålla koll på ditt länkbygge och kunna agera om en du råkat tappa en viktig länk. Funktionen kan även användas för att undersöka varifrån konkurrerande webbplatser fått sina länkar. Därefter kan du försöka få länkar till din egen webbplats på samma sätt.

Bland annat följande information visas i länkverktyget:

 • Sidans titel
 • Källans URL
 • Målsidans URL
 • Länkstyrka: Mätt som Trust Flow och Citation Flow.
 • Antal länkar från källan
 • Ankartext
 • Datum: När länken upptäcktes, sågs senast och eventuellt försvann.

Extra funktioner: Analys av topp 10 i Google

Long Tail Pro har en speciell funktion för att analysera de resultat som är överst i SERP:en. Ange ett nyckelord så visar programmet de tio översta resultaten i Google. Därefter visar Long Tail Pro hur starka dessa bäst rankade sidor är enligt mått som Trust Flow, Citation Flow, antal länkar, refererande domäner, antalet interna länkar, webbplatsens ålder m.m. Dessutom ser du här Long Tail Pros egna "betyg" på hur svårt det är att ranka.

Denna funktion är utmärkt för att du ska kunna bilda dig en mer nyanserad uppfattning om hur lätt eller svårt det är att ranka högt på en viss sökfras. Om till exempel resultat ett och två är extremt starka sajter men redan den tredje sajten i listan har svag länkstyrka kan det vara en indikation på att möjligheterna att kvala in på listan är ganska stora.

En graf visar också hur resultaten i SERP:en är fördelade mellan organiska resultat, featured snippets, lokala sökningar, annonser och Googles knowledge graph. Genom att kasta ett öga på detta diagram får du snabbt en uppfattning om vilka chanser du har att synas med organiska resultat. För vissa sökningar i Google täcks nämligen en stor del av sidan av annonser och den information som Google själv har mixat ihop.

Stöd för SEO-agenturer: Bara visst stöd

Det går utmärkt att använda Long Tail Pro på ett professionellt sätt på SEO-agenturer men det finns begränsningar. Pro-paketet tillåter upp till 2 500 nyckelord per dygn vilket lär vara tillräckligt i de flesta situationer. Dessutom går det att få fram upp till 5 000 rader med länkdata per dygn.

Däremot tillåts bara två samtida inloggningar i Pro-paketet. I Starter-paketet kan endast en person vara inloggad åt gången. Det finns inte heller någon white label funktion ifall du vill skapa rapporter. Själva rank trackern är också i det tunnaste laget ifall du planerar att använda den för att visa framgångarna för en klient.

Sammanfattning

Long Tail Pro är en av våra favoriter bland SEO-verktygen. Det är ett mycket kompetent program för dig som vill hitta de bästa nyckelorden att skriva content kring. Med hjälp av Long Tail Pro tar du lätt fram långa listor som är som skräddarsydda för de texter du tänker skriva. Räkna med en snabb resa uppåt i Googles ranking!

Övriga funktioner i programmet – rank tracker, länkanalys och möjligheten att spionera på konkurrenterna ser vi som en välkommen bonus. Det känns verkligen som att man får dessa funktioner "på köpet" och trots det är de mycket användbara. Vi tror att många webbplatsägare klarar sig med Long Tail Pro som enda SEO-program.

Prissättningen är mycket konkurrenskraftig och vi ser Long Tail Pro som ett av de mest prisvärda SEO-paketen på marknaden.