SEO PowerSuite

SEO PowerSuite är ett programpaket som innehåller det mesta man behöver för att jobba med en webbplats sökmotoroptimering. Programmet tillhör kategorin "avancerade SEO program" vilket märks på det stora antalet funktioner som ingår.

Prova gratis

Varför SEO PowerSuite?

SEO PowerSuite är ett desktop-program där varje huvudfunktion utgör ett separat program. Följande ingår i paketet:

 • Rank Tracker: Håll koll på rankingen och analysera nyckelord till ditt content.
 • SEO SpyGlass: Se vilka webbplatser som länkar till dina eller dina konkurrenters webbsidor.
 • LinkAssistant: Sammanfattning av ditt länkbygge – allt på en och samma plats.
 • WebSite Auditor: Komplett verktyg för on-page SEO.
SEO PowerSuite
Rank tracking

Anpassat verktyg för agenturer

Content

Mängder med uppslag på bra innehåll

Länkbygge

Världens största databas?

Site audit

Full koll på webbplatsens brister

Stöd för SEO-agenturer

Många möjligheter

Pris: Billigt proffsverktyg

SEO PowerSuite är förvånansvärt billigt för att vara ett proffsprogram. Nu för tiden är de flesta SEO-program molnbaserade och tar ut en månadsavgift. Så är inte fallet med SEO PowerSuite. När du betalar en licens räcker den för alltid!

0

Free

Helt gratis version av SEO PowerSuite. Det går inte att spara projekt, lägga in schemalagda aktiviteter, kopiera eller exportera data eller göra rapporter. Det finns även vissa begränsningar för hur stora mängder data du kan söka efter.

Prova gratis

499

Professional

Obegränsad mängd data, spara projekt, schemalägg aktiviteter och kopiera data. Dock ingår inte export och white label-rapporter.


Prova gratis

1199

Enterprise

Innehåller alla funktioner, inklusive export och white label-rapporter.
Prova gratis

Rank tracking: Anpassat verktyg för agenturer

I SEO PowerSuite ingår verktyget Rank Tracker som är ett avancerat program för att hålla koll på dina och dina konkurrenters nyckelord. Vi vill betona ordet "avancerat" eftersom denna rank tracker skiljer sig ganska mycket från många av de molnbaserade konkurrenternas lösningar.

Rank Tracker i SEO PowerSuite är skapad med SEO-agenturer i åtanke. Du börjar med att ange ett antal nyckelord som du vill följa. Om du vill kan du tagga nyckelorden för att få en sortering efter ämnesområden. Du väljer också vilket land som du vill se sökmotorresultaten ifrån.

Därefter visar Rank Tracker bland annat följande information:

 • Ranking i sökmotorn.
 • Ranking bland sökmotorns mobila resultat.
 • Vilken eller vilka undersidor som rankar på det valda nyckelordet.
 • Synlighet i sökresultaten – från 0 till 100%.
 • Graf som visar hur rankingen för ett visst sökord har utvecklats över tid.
 • Historik i SERP:en.
 • Historik (graf) över hur synligheten i sökmotorn utvecklats över tid.
 • Nyckelordets svårighetsgrad.

En smart funktion är att det går att få in data från Google Analytics och Google Search Console för en mer komplett bild. Du kan lägga in upp till tio konkurrenter per hemsida för att få perspektiv på framgångarna. Resultaten gör även skillnad på typ av ranking – text, video, bilder, nyheter och liknande.

Över 300 sökmotorer

SEO PowerSuite Rank Tracker kan hämta information från Google, Yahoo!, Bing och över 300 andra sökmotorer! På denna punkt är programmet verkligen svårslaget. En annan bra funktion är möjligheten att lägga in larm ifall det är fel sida som rankar för ett visst nyckelord på din sajt. Det gör att du kan vidta åtgärder, till exempel genom internlänkning, ändra innehållet och bygga nya länkar för att det ska bli rätt.

Om du har klienter som du vill visa resultaten för går det att skapa white label-rapporter direkt i Rank Tracker. Det är ett kraftfullt verktyg för att bevisa att dina SEO-insatser verkligen gett resultat.

Få nackdelar

Det finns inte många nackdelar med Rank Tracker i SEO PowerSuite, men vi lade märke till en sak som kan göras bättre: rankinghistoriken. Det finns nämligen ingen rankinghistorik förrän du börjat följa utvecklingen för dina nyckelord. Flera molnbaserade alternativ ger dig möjlighet att se hur rankingen för dina nyckelord var även innan du började följa dem. Å andra sidan kan du ställa in Rank Tracker så att programmet uppdaterar rankingen hur ofta du vill. Denna funktion är något som annars kan kosta multum hos de molnbaserade konkurrenterna.

Content: Mängder med uppslag på bra innehåll

I programmet Rank Tracker som ingår I SEO PowerSuite finns ett mycket kraftfullt verktyg för att hitta nyckelord. Med några få klick kan du få fram listor med hundratals relevanta nyckelord som hjälper ditt content att ranka bättre.

Hitta konkurrenternas bästa ämnen

Det går att göra research på olika sätt med detta SEO program. Ett sätt är att ange valfri domän så hämtar programmet alla nyckelord som domänen rankar på. Informationen visas tillsammans med antalet sökningar per månad, info om hur hård konkurrensen är och svårighetsgrad. Dessutom visar programmet kostnad per klick (CPC) vilket är en indikation på hur lönsamt det kan vara att skapa content kring ett visst nyckelord.

Med funktionen keyword gap hittar du snabbt nyckelord som en eller flera konkurrenter rankar bra på men som du missat. I Keyword Planner kan du få in data från Googles Keyword Planner direkt i programmet med detaljerad information kring CPC.

Hämta data från sökmotorernas specialfunktioner

Funktionen Autocomplete Tools hämtar in data från olika sökmotorers autocomplete-funktion för att få nya uppslag på relevanta söktermer. Ett liknande verktyg är Related Searches som använder data om liknande sökningar i sökmotorerna. Räkna med att få mängder med förslag på söktermer till dina texter! På motsvarande sätt kan Rank Tracker ge dig förslag på frågor som användare ställt i sökmotorerna. Perfekt när du skapar en FAQ på din sajt!

En funktion som är central i sökmotorer men konstigt nog sällsynt bland SEO-verktygen är möjligheten att ta fram listor med TF-IDF-data. En annan ovanlig men användbar funktion är det man kallar för Keyword Combinations, ett sätt att få idéer för vilka kombinationer av nyckelord du kan använda, t.ex. "hund", "mat hund", "hund mat", "hundmat", tillsammans med sökvolymer för varje kombination.

Länkbygge: Världens största databas?

SEO PowerSuite hävdar att man har världens största databas med länkinformation. I programmet SEO SpyGlass importerar du länkdata från flera olika verktyg. Anslut bland annat Google Search Console, Google Analytics och SEO PowerSuites egna LinkAssistant för att få heltäckande information om vilka webbsajter som länkar till dina sajter. Informationen kombineras med data från den enorma databasen WebMeUp.

Rensa bort dåliga länkar

Med SEO SpyGlass kan du lätt identifiera dåliga länkar. Det kan vara länkar som du en gång i tiden byggt med "black hat SEO"-metoder eller så kan din sajt ha blivit utsatt för negativ SEO av en konkurrent. Det kan även vara ett resultat av diverse robotar som spinner eget content utifrån existerande webbplatser. SEO SpyGlass ger alla länkar ett betyg som visar risken att du ska få en bestraffning från Google eller andra sökmotorer.

SEO SpyGlass i SEO PowerSuite visar länkarnas kvalitet utifrån Googles riktlinjer. Dessutom kan programmet hämta in indikatorer från över 50 olika källor som exempelvis Alexa, DMOZ och så vidare. Sociala media, LinkedIn och liknande vägs också in. Programmet visar också vilken ankartext som används för varje länk.

Genom att lägga in upp till fem konkurrenter i SEO SpyGlass kan du snabbt genomskåda deras strategier för länkbygge.

Om du gör länkbygge åt klienter kommer du att uppskatta möjligheten att skapa skräddarsydda rapporter med utvalda data, lägga till klientens logo och till och med anpassa färgerna.

Håll koll på ditt länkbygge

Programmet LinkAssistant är ett separat program som ingår i SEO PowerSuite. Syftet med det programmet är att fungera som ett levande kalkylblad där webbplatsens alla länkbyggaraktiviteter finns samlande. Tanken är att du ska slippa krångla med Excel-ark och istället få all uppdaterad information på ett och samma ställe. Lägg in prospekt direkt i LinkAssistant, få nya idéer, verifiera informationen och kontakta webbplatsernas administratörer direkt genom SEO PowerSuite.

Site audit: Full koll på webbplatsens brister

För att få en optimal ranking räcker det inte med bra content och fina länkar. Webbplatsen måste också vara i gott skick. Med SEO PowerSuite kan du hålla koll på alla relevanta aspekter av on-site SEO för att öka chanserna till en bra ranking i sökmotorerna.

WebSite Auditor kallar SEO PowerSuite sitt verktyg för on-site SEO. Programmet går igenom samtliga undersidor på webbsajten och presenterar dem på ett strukturerat sätt. Därefter kontrollerar Website Auditor dussintals med aspekter och ger följande feedback:

 • Fel (error) – röd färg: Fel som är mycket viktiga att åtgärda.
 • Varning (warning) – orange färg: Varningar som du bör fundera över när du är klar med att åtgärda felen på webbplatsen.
 • Info – blå färg: Faktorer du kan titta på för att optimera rankingen ytterligare.

Till exempel kan WebSite Auditor visa om sajten har duplicerade meta descriptions eller titles, ifall det finns många 301 redirects eller långa redirect-kedjor.

Programmet hjälper dig att optimera innehållet genom att kontrollera att nyckelord finns i titeln, titelns längd, att nyckelord används i H1- och H2-taggar, att bilderna har alt-texter och mycket mer.

Funktionen för att visualisera webbplatsens uppbyggnad är användbar för att se ifall strukturen är logisk. En logisk webbplatsstruktur kan underlätta indexeringen i sökmotorerna.

Med Keyword Map kan du låta WebSite Auditor identifiera vilka webbsidor som är relevanta för olika nyckelord. Det är ett bra sätt för att städa upp bland webbplatsens content. Ifall du till exempel har två snarlika sidor kan det vara en idé att slå ihop dem till en lite längre och bättre sida.

Stöd för SEO-agenturer: Många möjligheter

SEO PowerSuite är framtaget med SEO-agenturerna i åtanke. Det märks eftersom hela programsviten genomsyras av de aspekter som är viktiga för dig som arbetar professionellt med SEO. Funktionerna i programmet är långt mer avancerade än i de allra flesta andra SEO-program. Nästan allt går att skräddarsy efter de egna behoven. Det går att skapa white label-rapporter så att du kan visa för dina klienter vad du åstadkommit med ditt arbete.

SEO PowerSuite är relativt lätt att jobba med trots att det är så avancerat. Självklart är det inte alls lika lätt att använda som ett program med långt färre funktioner men vi tror att det ligger precis på den nivå som en SEO-agentur förväntar sig att ett proffsprogram.

Programmets licens gäller per person vilket innebär att om det ska installeras på fler än en dator behövs fler licenser.

Sammanfattning

SEO PowerSuite är ett mycket kraftfullt SEO-program som få verktyg kan mäta sig med. Medan nästan alla andra SEO-verktyg valt att vara helt molnbaserade är SEO PowerSuite ett desktop-program som du installerar på din dator. Det kan kännas omodernt men känns OK när du inser hur många funktioner och anpassningsmöjligheter som finns.

Detta SEO-program har en nyckelordsanalys som slår de flesta andra SEO-program på marknaden. Genom att spionera på konkurrenterna kan du skapa intressant content och hitta idéer i länkbygget. Ranktrackern är avancerad men hade gärna fått innehålla rankinghistorik från centrala databaser. Vår favorit är ändå verktyget för on-page SEO som känns mycket heltäckande och användbart.

Priset är egentligen oslagbart med tanke på vad som ingår. Många av konkurrenterna tar ut motsvarande avgift för endast några få månaders användning. Rekommenderas varmt!